Upečte si chutné raw celozrnné koláčky s pastou z kustovnice čínské goji plnou vitamínů.
Těsto
Pšeničná mouka celozrnná 300 g
Bílá hladká mouka 200g
Med 3 lžíce
Sůl 0.5 lžičky
Kokosové máslo či olej 125 g
Sojový dezert či jogurt 1 šálek = 1,4 dcl 0.75 šálek
Raw Goji pasta
Kustovnice (Goji) 200g
Trochu vody
Kokosová mouka 1-2 lž (nebo ovesná či Yacon, Msquite)
Citron 0,5 ks
Med 2lž
Suroviny smícháme a vypracujeme kompaktní těsto, podobné lineckému a necháme 10 minut stát. Pracovní plochu vysypeme moukou a těsto rozválíme na tenký plát (hloubky, jaká chceme kolečka - okolo 2 - 3 mm). Potom vykrajujeme malá kolečka, která ukládáme na plech. V polovině z nich vykrájíme ještě menší kolečko. Pečeme je při 170 0C 12 - 18 minut až jsou kolečka ze spodu i z vrchu vypečené do sucha a do světlo hněda až hněda. Jako náplň bude Raw Goji pasta. Goji (Kustovnici) předem namočíme a pak důkladně rozmixujeme s trochou vody. Zahustíme kokosovou moukou případně ovesnou nebo či Yaconem, či Mesquite, které přírodně sladí. Goji pastu pak namažeme na kolečka místo marmelády a slepíme dohromady. Celozrnná kolečka uskladňujeme na suchém místě. Dobré chutnání plné vitamínů.